Juice heeft een unieke app de voetbalwereld ingeschoten

Juice maakte voor PSV een unieke interactieve app, waarmee de businessleden nog meer voordelen uit hun lidmaatschap halen.

Klantvraag

PSV wilde meerwaarde creëren voor hun businessleden. Maar hoe? Er werd een balletje opgegooid om een app te gaan maken. Een innovatieve, unieke, interactieve app, met mogelijkheden voor businessleden om te kunnen netwerken en chatten, dat werd het doel.

 • Klant: PSV
 • Sector: Sport
 • Services: Design, Art Direction, App
 • Website(s):
Vertel ons jouw wensen!

Aanpak

De eerste stap naar het realiseren van de PSV-app was het houden van een creatieve pitch. Samen met partner Happy Cactus heeft Juice aan PSV de mogelijkheden laten zien, zowel op het gebied van techniek als design. Samen is er vervolgens bepaald hoe de wensen van de klant zo optimaal mogelijk vertaald konden worden naar een gebruiksvriendelijke app. Een prima één-tweetje.

Om het netwerken in real-time te kunnen aanbieden, is er in de app gebruik gemaakt van geofencing. Juice heeft hiervoor Bluetooth beacons ingezet. Door deze te koppelen aan de app, wordt er gecommuniceerd met de app-gebruiker; er wordt een bericht gestuurd als een gebruiker in de buurt van of in het stadion van PSV komt op het moment van een wedstrijd. Voor het beheren en gebruiken van de bedrijven en personen in de app, is een CRM-koppeling toegepast. Juice bouwde daarnaast eigen push-modules en een chatsysteem voor deze app, waarmee technische uitdagingen getackeld konden worden.

De hybride app is in ons eigen platform Wiser gebouwd. Een zeer bewust gekozen tactiek met als grote voordeel dat PSV content kan wijzigen of Juice aanpassingen kan doen, zonder dat er een nieuwe release gedaan hoeft te worden naar de appstores.

 • Apps

  Netwerken via de handige app...

 • Maatwerk

  Custom oplossingen voor elke situatie...

 • GEO-Locatie

  Benader gebruikers op locatie

Op zoek naar deze aanpak?

Het resultaat

Heeft een business lid de app geïnstalleerd? Dan zullen berichten als ‘Wil je inchecken?’ en ‘Ben je beschikbaar om na de wedstrijd te chatten/netwerken’ automatisch op de telefoon te zien zijn tijdens de wedstrijd in het stadion. Bovendien kan er opgezocht worden waar andere leden zich bevinden in het stadion en kan er een connectieverzoek uitgezet worden. Als de connectie gemaakt is, kunnen de businessleden met elkaar chatten en anderen introduceren.

Er is ook de mogelijkheid om van te voren aan te geven of je bij wedstrijden en evenementen aanwezig bent. Naast alle mogelijkheden om het netwerken te optimaliseren, bevat de app uiteraard ook het wedstrijdschema en een Photo Gallery. En natuurlijk kan er meegedaan worden aan de wedstrijd pool! Het aanvragen van extra tickets of aanmelden voor unieke evenementen die georganiseerd worden door PSV, of het reserveren van een restaurant in het PSV stadion? Allemaal mogelijk via de app! En niet te vergeten een FanStore, waar allerlei PSV Merchandise gekocht kan worden.

In vrijwel iedere jongen schuilt een voetbalfan. Het maken van een app voor PSV was dan ook een leuke opdracht voor onze developers! Met trots heeft Juice een unieke business-app de voetbalwereld ingeschoten. Door het gebruik van de app halen de businessleden van PSV nog meer voordeel uit hun lidmaatschap en hebben wij laten zien dat we in staat zijn om een klant op creatief vlak te prikkelen én technische beloftes waar te maken. De app voldoet volledig aan de kernwaarden van de club: professioneel, betrouwbaar, gastvrij en servicegericht. Eendracht maakt macht, dat blijkt ook hier.


Ook op zoek naar een app voor jouw organisatie? 

Hebben we jouw interesse gewekt?