Optimalisatie van webshops met OpenSearch

Door Eline - 24-04-2018
De zoekfunctie is een onmisbaar onderdeel van iedere webshop; het is een krachtig middel om klanten tot aankopen te verleiden. Een webwinkel met een goede zoekfunctionaliteit heeft namelijk een betere gebruikerservaring en dat zorgt weer voor een hogere conversie. Wil jij de zoekfunctie van jouw webwinkel optimaliseren? Dan hebben wij iets leuks voor je: OpenSearch.

OpenSearch maakt het mogelijk om via de adresbalk van Google Chrome een product te zoeken in een specifieke webshop. De enige voorwaarde is dat je deze webshop al eens bezocht moet hebben. Vervolgens hoef je alleen nog maar een deel van de domeinnaam in de adresbalk van Google Chrome in te voeren. Druk op Tab en voer je zoekopdracht in.
Je wordt nu vanzelf doorgeleid naar de juiste producten.
Met OpenSearch is de klant direct op de plek waar hij moet zijn. Geen eindeloos gezoek, maar snel en doelgericht naar het juiste product.
Zo eenvoudig dat verder zoeken niet nodig is. En dat zie jij dan weer terug in de verkoopcijfers. Beter voor jou én beter voor de klant!

Benieuwd hoe het werkt? Voor onze klant Badkamerconcurrent hebben wij deze functie al mogen implementeren.
Probeer het eens!

En als je dan net zo enthousiast bent als wij, helpen wij je graag om ook de zoekfunctie van jouw webshop te optimaliseren.
Terug naar nieuwsoverzicht